Categories


Authors

Nijntje Museum

Nijntje Museum

Omdat we deze zomervakantie in Nederland blijven en, op een weekendje Texel na, niet op vakantie gaan, wilde ik de vakantie vullen met leuke dagjes weg. Ik vroeg aan Lena en Doris wat ze graag zouden willen doen en stelde wat dingen voor, maar ze hadden zelf al een ding in hun hoofd: het Nijntje museum in Utrecht. Eigenlijk had ik gedacht dat ze daar inmiddels te oud voor zouden zijn, Lena is 7 en Doris is 5 en ik vind zelf het Nijntje museum meer iets voor peuters en kleuters, maar er was geen discussie mogelijk, het Nijntje museum zou op onze to-do lijst komen.

Het was niet onze eerste keer in het Nijntje museum, we zijn er al drie keer eerder geweest en elke keer was het een groot succes. Deze keer had ik verwacht dat ze het misschien toch al een beetje te kinderachtig zouden vinden, maar eigenlijk waren ze net zo enthousiast als de voorgaande keren. Ze waren wel een beetje teleurgesteld dat hun favoriete kamer, met de keuken en badkamer van Nijntje, af was gesloten omdat de garderobe door de corona maatregelen daar naar toe was verplaatst. Maar gelukkig konden ze zich wel gewoon uitleven bij bijvoorbeeld het ziekenhuis, het museum, de dierentuin en de boerderij.

Nijntje museum bezoeken in Corona tijd: een kaartje kopen voor het Nijntje museum is nu eigenlijk hetzelfde als voor de Corona tijd. Je moet van tevoren online een kaartje kopen en daarbij een tijdslot kiezen. In het museum zelf zijn wel wat dingen veranderd, er zijn wat dingen weggehaald zoals de leesboekjes van Dick Bruna. Ook mag je per kamer maar met een maximaal aantal mensen per keer zijn en is er een looproute door het museum. Eigenlijk maakt dit het museumbezoek prettiger. Voorheen was het zo druk dat we allemaal overprikkeld het museum weer uitkwamen na ons bezoek, deze keer was het een stuk rustiger en daardoor ook een stuk minder vermoeiend.

Tickets: Met een museumjaarkaart kan je gratis naar het Nijntje museum. Zonder museumjaarkaart zijn kinderen t/m 1 jaar gratis, 2 t/m 6 jaar 10 euro en vanaf 7 jaar 6,50. Kaartjes kan je via de site nijntjemuseum.nl bestellen.

Ik ben benieuwd of Lena en Doris volgend jaar weer voor het Nijntje museum kiezen!

Ik vond nog wat foto’s van ons bezoek aan het Nijntje museum in 2019:

En ook nog wat foto van ons bezoek in 2017:

En zelfs nog 2 foto’s uit 2015:

Weekendje bij BoerenBed Het Wesselink

Weekendje bij BoerenBed Het Wesselink

Week 40