Categories


Authors

Weekendje bij BoerenBed Het Wesselink

Weekendje bij BoerenBed Het Wesselink

We werden uitgenodigd om een weekendje te komen logeren bij BoerenBed Het Wesselink in Salland. Ondanks dat het al 20 jaar bestaat, kenden we BoerenBed nog niet. Op de site zag het er in ieder geval veelbelovend uit: 'Een verblijf bij BoerenBed is avontuur, aanpakken en écht even weg zijn. Of je nu met je gezin, in je eentje of met vrienden op pad gaat: in de buitenlucht ervaar je de ruimte. Zo is de tijd die je doorbrengt extra waardevol en ga je opgeladen weer naar huis´. Dat klonk als iets waar we echt aan toe waren!

Het tenthuisje

Bij aankomst op de boerderij werden we hartelijk ontvangen door boerin Margriet. Ze gaf ons een rondleiding over de boerderij en liet ons zien hoe alles werkt. Ons tenthuisje stond op een prachtig plekje: aan de rond van het bos met uitzicht op het weiland waar de koeien van de boerderij aan het grazen waren. Het tenthuisje heeft geen elektriciteit, maar wel stromend water. Naast het tenthuisje staat een klein gebouwtje waar we warm konden douchen. In het tenthuisje is een toilet, een keuken met stromend water en een houtkachel om op te koken. Er is een slaapkamer met een stapelbed, een slaapkamer met een tweepersoonsbed en nog een bedstee. Het viel ons op toen we het tenthuisje binnen kwamen hoe ruim het aan voelt! Naast het tenthuisje staat ook nog een houtgestookte hottub.

Spelen in het bos

Na het uitpakken van de spullen is het tijd om de boerderij te verkennen. Er is veel leuks te doen voor kinderen! Achter de tenthuisjes is een bos waarin ze hutten kunnen bouwen, met water kunnen spelen op de waterspeelplaats, schommelen op de reuzenschommels of slingeren aan een boom.

Spelen in het weiland

De meisjes kunnen ook spelen in het weiland, daar staat een trampoline. Er staan ook doeltjes waarbij kan worden gevoetbald. Of ze kunnen de boerderij verkennen op een skelter.

Knuffelschuur

BoerenBed Het Wesselink is een melkveehouderij waar ongeveer 60 koeien leven die zelf kunnen kiezen wanneer ze worden gemolken door de melkrobot, of ze naar buiten gaan of toch liever binnen blijven. Naast de koeien wonen er nog allemaal andere dieren op de boerderij. Er is bijvoorbeeld ook een knuffelschuur waar de kinderen met de konijntjes kunnen knuffelen. Toen wij er waren was er net een nestje met jonge konijntjes. Dit was meteen het favoriete gedeelte van Lena en Doris. Een paar keer per dag renden ze naar de knuffelschuur om tot rust te komen met een pluizig baby konijntje op schoot.

Hottub

Na lekker gespeeld en geknuffeld te hebben was het tijd om te gaan relaxen in de hottub. Daar moest natuurlijk wel eerst iets voor gedaan worden, want de hottub moest eerst worden opgewarmd en daar moest een vuurtje voor worden gestookt.

Kaarsen en olielampen

Omdat er geen elektriciteit in de tenthuisjes is, moeten ze in de avond verlicht worden met kaarsen en olielampen. Dit geeft een hele gezellige en knusse sfeer! Ik was bang dat we door het licht veel last zouden krijgen van muggen, maar dat viel gelukkig alles mee.

Ontbijtmand

In de ochtend werden we wakker met een ontbijtmand. De mand was gevuld met allemaal lekkers, zoals croissantjes, brood, verse eieren, fruit, kaas, jam, fruitsap en een kan koffie en thee. Magriet gaf de mand ook een persoonlijk tintje door er een lief briefje en een versgeplukt bosje bloemen bij te doen. Zo fijn om dit buiten aan de picknicktafel voor het tenthuisje op te eten! Er zat ook genoeg in de mand om er niet alleen van te ontbijten, maar ook te lunchen.

Kippen en verse eieren

Op de boerderij staat ook een kippenren. De verse eitjes mogen ook geraapt worden, maar Lena en Doris vinden het vooral leuk om te kijken of de kippen eitjes gelegd hebben. Een paar keer per dag kijken ze onder de klep of er al weer nieuwe eitjes bij liggen. Soms zit er net een kip te broeden, dan gaat de klep weer voorzichtig dicht., maar meestal liggen er wel een of meer verse eitjes in.

Pizza avond

Op zaterdagavond is het pizza avond. Margriet heeft allemaal lekkers neergezet voor op de pizza’s. We mogen zelf pizza’s beleggen en daarna aan boer Henk geven die ze afbakt in de houtoven. Pizza’s die zelf belegd zijn en vers uit de houtoven komen zijn heerlijk! We eten ze op in het zonnetje aan een mooi gedekte tafel met een ruitjestafelkleed en een vers geplukt bosje bloemen. De restjes die overblijven mogen we aan de kippen geven. Na de pizza avond duiken we nog even met z’n allen in de hottub.

Wandelen met ezels

Op de boerderij logeren in het voorjaar en in de zomer ook twee ezeltjes: Lola en Joris. Lola en Joris komen van een ezelopvang voor ezels die extra zorg nodig hebben. We mochten een rondje lopen rond de boerderij en door het bos. Lena en Doris vonden het ontzettend leuk om met Lola en Joris te wandelen. Natuurlijk blijven het ezels en duurde het rondje langer dan we dachten, want ze waren lekker koppig en bleven om de haverklap staan om een lekker vers groen hapje te eten, maar dat hoort er natuurlijk bij als je met ezels gaat wandelen.

We willen weer terug!

Na het wandelen met de ezels hebben we nog genoten van de hottub en geknuffeld met de konijntjes, maar toen was het toch echt tijd om weer naar huis te gaan. We vonden het allemaal jammer dat het weekend er weer op zat. Maar, zoals vantevoren beloofd, voelde het inderdaad of we er echt even tussenuit waren geweest en fijn tijd voor elkaar hadden gehad. We waren allemaal tot rust gekomen. In de auto terug vroeg Doris ‘Gaan we volgende week weer?’. Ze was erg teleurgesteld dat we dat niet gaan doen, maar we hebben al met elkaar afgesproken dat we binnenkort zeker nog een keer terug gaan! En ook zijn we benieuwd naar alle andere vestigingen van BoerenBed!










Nijntje Museum

Nijntje Museum